info@gladnipsic.hr
098/664-303

Dostava – Brza i Pouzdana

CIJENA DOSTAVE 4,5 €

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 39,99 € izuzev posebnih proizvoda**

Kupljene proizvode preko stranice Gladni Psić moguće je:

OSOBNO PREUZETI

  • moguće na adresi K. Zahradnika 11, Zagreb
  • molimo Vas da prije dolaska provjerite da li su proizvodi spremni za preuzimanje
  • prilikom preuzimanja ponesite sa sobom ponudu koji smo Vam poslali na email
  • nema troškova dostave

DOSTAVA KURIRSKOM SLUŽBOM

  • dostava u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj je unutar 3-5 dana
  • dostava na otocima je po rasporedu dostave
  • cijena dostave je 4,5 €
  • besplatna dostava je za narudžbe iznad 39,99 €

** Besplatna dostava je za narudžbe iznosa iznad 39,99 €, izuzev za nekolicinu proizvoda koji imaju dodatni trošak dostave bez obzira na cjelokupan iznos narudžbe. U slučaju narudžbe tih proizvoda pravovremeno ćemo Vas obavijestiti putem telefona ili email pošte o cijeni dostave već navedenih proizvoda

Narudžbe s posebnim uvjetom dostave
Nakon zaprimanja narudžbe koja sadrži proizvode većih dimenzija i mase, primjerice akvarija, kontaktirat će vas naša korisnička služba zbog dogovora. Nakon potvrde narudžbe očekivana isporuka je dva do maksimalno pet radnih dana.  Isporuka takvih narudžbi se vrši na paleti do prve prepreke tj. stepenice.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povrat i zamjena robe

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakiran je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na www.gladnipsic.hr

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala u slučaju pogreške mjerodavan je prodavatelj na  info@gladnipsić.hr ,ili broj mobitela 098/664-303.

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom dostave robe, molimo Vas da provjerite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva vanjska oštećenja, kupac ima pravo odbiti preuzeti naručenu robu. Molimo Vas da usporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) s računom te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta o tome obavijestite dostavljača. Primatelj i dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Molimo Vas da obratite pozornost na to da je provjera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca te da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obvezni uvažiti.

Prodavatelj će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povrat novca, prema izboru kupca.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Uvjeti korištenja primjenjuju se na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, cijena proizvoda, način plaćanja i otprema proizvoda, opis načina isporuke proizvoda, troškovi dostave, opće informacije. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.

POVRAT ROBE:

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavijestite na e-mail adresu: info@gladnipsic.hr

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, prodavatelj će u najkraćem roku osigurati preuzimanje robe, posredstvom dostavljača ovlaštene tvrtke. Otpremne troškove kod povrata u slučaju nedostataka smosi prodavatelj nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, prema izboru kupca, a ukoliko je kupac naručio proizvod koji mu ne iz nekog razloga ne odgovara,troškove dostave  snosi kupac

Postupak u slučaju jednostranog raskida ugovora

Pravo odustajanja od kupovine, vraćanje robe kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetske trgovine u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio proizvod predan u posjed. Ukoliko želite vratiti ili zamijeniti ispravan proizvod, molimo Vas da nas o tome obavijestite na e-mail adresu info@gladnipsic.hr kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca.  Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail info@gladnipsic.hr , a prodavatelj će vam poslati potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Ukoliko je kupac naručio proizvod koji mu iz nekog razloga ne odgovara,troškove dostave  snosi kupac

U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora (Izjava o jednostranom raskidu Ugovora), sukladno čl. 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN 72/2014), prodavatelj će mu najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je zaprimio odluku kupca o raskidu ugovora, a primio je reklamirani proizvod, vratiti cjelokupni plaćeni iznos, uključujući (uključujući i trošak dostave kako to navode uvijeti korištenja) u skladu sa uvjetima iz ovih Općih uvjeta. (sukladno odredbama čl. 74.-77. Zakona o zaštiti potrošača). Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Ukoliko potrošač ne bude obaviješten o pravu na raskid ugovora, pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku 12 mjeseci od isteka roka od 14 dana.

Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj.
Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da potrošač ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.
Osim ako je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.
Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.
Sve izravne troškove povrata proizvoda potrošač je dužan snositi sam.
Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.
Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati sa robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno pri kupnji robe u prostorijama prodavatelja. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije nositi, prepravljati, koristiti, skinuti zaštitnu foliju niti smije poduzimati osobito bilo koje radnje koje se ne smiju poduzimati u fizičkoj poslovnici prodavatelja, kao i one kojima bi umanjio vrijednost robe.
U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procjeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.
Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Uvjeta korištenja pod nazivom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

Sukladno čl.10 ZZP, Internet trgovina Gladni psić j.d.o.o.Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email info@gladnipsic.hr.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i Gladnog psića, u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.