info@gladnipsic.hr
01/2339-959, 098/664-303

Aktivni Ugljen Aquael Carbomax 1L

69,06 kn uključ. PDV

Jedinstveni materijal za filtraciju akvarijske vode Carbomax Plus u slatkovodnim i morskim akvarijima izrađen od visokokvalitetnog aktivnog ugljena.

Opis

AQUAEL CARboMAX PLUS 1L

CarboMAX Plus je jedinstveni filtracijski uložak, izrađen od visokokvalitetnog aktivnog ugljena, koji ima izvrsna apsorpcijska svojstva. Stavljen u filtar, on hvata vodu i veže otopljene kemijske tvari. Neutralizira ione teških metala i klor. Apsorbira ostatke lijekova i drugih kemijskih pripravaka. Također savršeno uklanja razne promjene boje (npr. Uzrokovano drvom u akvariju).

Ima oblik izdržljivih granula bez prašine zahvaljujući pažljivo razvijenoj tehnologiji uklanjanja prašine.

Gdje i kada radi CarboMAX Plus?

CarboMAX Plus savršeno funkcionira kao filtrarski sloj u kanisterima, pretočnim filtrima, unutarnjim filtrima s labavim medijskim komorama (npr. TURBOFILTER), kao i u dimnjacima i filtracijskim dimnjacima. CarboMAX Plus treba koristiti u novoosnovanim akvarijima za poboljšanje kvalitete i transparentnosti svježe akvarijske vode. Jedno CarboMAX Plus pakiranje sadrži dvije vrećice od 0,5 litara.

Jedna vrećica CarboMAX Plus preporučuje se za spremnik od 150 litara, a koristi se i u slučaju promjene boje vode u akvariju i nakon obrade riba kemijskim pripravcima.

Kako koristiti CarboMAX Plus?

CarboMAX Plus je odmah spreman za upotrebu i ne zahtijeva ispiranje ili bilo kakve druge dodatne aktivnosti. Sadržaj ambalaže treba staviti u koš za filtriranje ili u filtracijsku komoru. Da bi se osigurali optimalni rezultati, preporučuje se postavljanje CarboMAX Plus uloška nakon spremnika s mehaničkom filtracijom i nakon spremnika biološke filtracije. Za filtere AQUAEL preporučujemo CarboMAX Plus : UNIMAX, MIDIKANI 800, MINIKANI 80, MINIKANI 120, ASAP, TURBO i VERSAMAX.

Način na koji CarboMAX Plus uložak radi (sorpcija) uzrokuje da se postepeno napuni i istroši. Da bi se održala optimalna svojstva filtracije , treba je zamijeniti najmanje svaka 4 tjedna.