info@gladnipsic.hr
01/2339-959, 098/664-303

Aquael BioCeraMAX Pro600 – 1L

52,80 kn uključ. PDV

Opis

BioCeraMAX 600

BioCeraMAX 600 je jedinstveni doprinos namijenjen biološkoj filtraciji vode u slatkovodnim i morskim akvarijima, paludariumima, akvatorijima i bazenima za terariju. Ima oblik valjaka izrađenih od poroznog keramičkog materijala, koji osigurava vrlo veliku površinu filtracije – 600 m2.

Kako BioCeraMAX 600 djeluje? 
Na unutarnjoj površini pora BioCeraMAX 600 cilindara smještenih u akvarijskom filtru s vremenom se naseljavaju sojevi korisnih nitrificirajućih bakterija iz rodova Nitrosomonas i Nitrospira. Ovi mikroorganizmi koriste metaboličke produkte: amonijak (Nitrosomonas) i nitrite (Nitrospira) koji su toksični za ribu u njihovim životnim procesima. Nitrificirajuće bakterije oksidiraju amonijak i nitrite u obliku nitrata, koji su mnogo sigurniji za stanovnike akvarija.

Gdje i kada radi BioCeraMAX 600? 
BioCeraMAX 600 je savršeno prikladan kao filtarski sloj u filterima za posude, filtrima za preljev, unutarnjim filtrima s komorama za rastresite praške (npr. TURBOFILTER), sifonima, filtarskim dimnjacima. Može se koristiti u svježim i slanim akvarijima. Posebno se preporučuje za spremnike s velikom ribom i puno ribe.

Kako trebam koristiti BioCeraMAX 600? 
BioCeraMAX 600 je odmah spreman za uporabu i ne zahtijeva ispiranje ili bilo kakve dodatne aktivnosti. Sadržaj pakiranja treba izliti u košaru za filtriranje ili u komoru za filtriranje. Kako bi se osigurali optimalni rezultati, preporuča se umetanje spremnika BioCeraMAX 600 iza mehaničkih patrona za filtraciju i prije patrona za kemijsku filtraciju.

Jedno pakiranje, tj. 1 litra BioCeraMAX 600, preporučuje se za AQUAEL filtere: UNIMAX 150, UNIMAX 250, MIDIKANI 800, MINIKANI 80, MINIKANI 120, ASAP i VERSAMAX. U slučaju drugih filtera, jedan se paket preporučuje za akvarij oko 250 l kapaciteta.

Koliko dugo traje BioCeraMAX 600? 
Uložak BioCeraMAX 600 može se koristiti jako dugo bez zamjene, ali podložan je sporom, postupnom trošenju uslijed drobljenja, što smanjuje učinkovitost njegovog rada. Za optimalan učinak, preporuča se zamijeniti jednu trećinu doprinosa za novu svakih 6-12 mjeseci. Prilikom čišćenja filtra, uložak se treba isprati u vodi koja izlazi iz akvarija.
Nemojte prati BioCeraMAX 600 u tekućoj vodi iz slavine kako biste spriječili njegovu sterilizaciju.